Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Deze perzik-dumpcake met 5 ingrediënten is een supergemakkelijk dessert dat vol zit met warme, kaneelachtige goedheid. Maak het af met een bolletje ijs voor een perzikachtig, heerlijk dessert waar het hele gezin dol op zal zijn.
Perzik is het perfecte zomerfruit! Profiteer ervan dat het nu in het seizoen is met een paar van mijn favoriete perzikrecepten. Probeer deze geweldig perzik scones, perzik ondersteboven taartof bruine suiker gegrilde perziken de volgende keer dat je zin hebt in iets fruitigs en lekkers!
Super eenvoudig recept voor perzikdumpcake
Als je nog nooit dumpcake hebt geprobeerd, zal het je leven veranderen! Omdat mijn familie houdt van perzik schoenmaker, Ik ben op zoek geweest naar een gemakkelijke manier om het te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, hoef je alleen maar alle ingrediënten in een ovenschaal te gooien en in de oven te gooien! Het eindresultaat is zacht, ooey-kleverig en gevuld met een perziksmaak. De textuur zit ergens tussen een cake en een schoenmaker in. Ik hou van de combinatie van warme perziken en boterachtige crumble eromheen. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!
Peach dump cake is heerlijk zo uit de pan of (naar mijn persoonlijke mening) nog lekkerder als je hem serveert met een bolletje vanille-ijs! De cake zelf is zo warm en ooey kleverig, het ijs smelt er gewoon prachtig bovenop. Dit is zo’n geweldig dessert, niemand zal weten dat het maar 10 minuten duurde om het in elkaar te gooien! Dumpcakes zijn een game-changer en perfect voor jullie drukke moeders die er zijn. Je zou mijn . moeten proberen appel en pompoen dump cake recepten volgende!
5 ingrediënten om het te maken
Peach dump cake maakt gebruik van eenvoudige, goedkope ingrediënten! Dit maakt het geweldig voor het voeden van een menigte. Het is het perfecte makkelijke dessertrecept voor een potluck! Als je op zoek bent naar afmetingen, ze zijn allemaal te vinden in de onderstaande receptenkaart.
- Perziken uit blik: Ik gebruikte voor het gemak gesneden perziken uit blik, maar verse perziken of perziktaartvulling werken ook! Zie meer over het vervangen van perziken uit blik hieronder in het gedeelte met tips.
- Gemalen kaneel: Kaneel is een must-add voor perfect gekruide gebakken producten.
- Gemalen nootmuskaat: Nootmuskaat voegt een heerlijk warm kruid toe aan deze perzik dump cake.
- Gele Cake Mix: Gele cakemix in dozen zorgt voor de boterachtige crumble die de perziken omringt.
- Zout boter: Het toevoegen van gekoelde klontjes boter aan de bovenkant van je dumpcake geeft het de perfecte schilferige korst!
Hoe maak je Perzik Dump Cake?
Ik ben dol op dit recept omdat het maar een paar minuten duurt om op te kloppen, en dan is het hands-off terwijl het bakt! Als je het eenmaal hebt geprobeerd en ziet hoe gemakkelijk het is om te maken, wil je dit smakelijke dessert altijd. Het mooie is dat je het fruit ook kunt verwisselen voor wat je bij de hand hebt! Het is absoluut een nietje om in je receptenverzameling te hebben.
- Oven voorverwarmen, Pan voorbereiden: Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit en spuit een 9 × 13 ovenschaal in met panspray.
- Perzik laag: Voeg het blik perziken samen met de siroop toe aan de ovenschaal en strooi de gemalen kaneel en nootmuskaat erover.
- Cakemix laag: Giet de droge cakemix gelijkmatig over de perziken en kruiden.
- Boter bovenop toevoegen: Rasp met een kaasrasp de koude boter en strooi deze gelijkmatig over de cakemix. Je kunt het ook in dunne plakken snijden of het smelten, maar ik vind dat raspen het meest gelijkmatige bakresultaat op de taart oplevert.
- Bakken: Bak 40-45 minuten, tot de bovenkant van de cake goudbruin en bubbelend is.
- Koel en serveer: Laat een kwartiertje afkoelen voordat je het serveert. Werk eventueel af met slagroom of vanille-ijs.
Tips en trucs voor het maken van Peach Dump Cake
Dit zijn een paar extra manieren om deze heerlijke fruitige cake naar jouw smaak aan te passen! Deze perzik dump cake is zo onweerstaanbaar dat je er geen genoeg van krijgt! Geen oordeel hier als je de hele taart voor jezelf wilt houden.
- Verschillende soorten perziken gebruiken: Je kunt perziken op lichte siroop of sap gebruiken, hoewel het resultaat misschien wat zachter is. Eventueel kun je de perziken ook vervangen door verse perziken. Gebruik ongeveer 3 hele perziken en meng ze met ⅓ kopje kristalsuiker en ¼ kopje water om het gebrek aan siroop te compenseren.
- Taarttype wijzigen: Voel je vrij om witte cakemix te gebruiken in plaats van gele cakemix, als je dat wilt.
- Voeg noten toe: Het toevoegen van gehakte pecannoten of walnoten aan je perzikdumpcake is een geweldige manier om extra smaak en textuur toe te voegen!
- Gebruik een Dutch Oven: Dit recept is heerlijk om te bakken tijdens het kamperen! Bekleed een Dutch Oven met folie om het gemakkelijk schoon te maken, voeg de ingrediënten toe zoals aangegeven in de receptenkaart (het gebruik van boterklontjes is misschien het gemakkelijkst voor minder voorbereiding), en plaats de Dutch Oven op 10-12 hete kolen. Plaats het deksel erop en leg er 8-10 hete kolen op. Bak 45-50 minuten, tot de bovenkant van de cake goudbruin is en de randen bubbelen.
Restjes bewaren
Net als een traditionele perzikkleurige schoenmaker, is perzikdumpcake geweldig om een paar dagen later op te slaan en op te warmen als je een zoetekauw bent! Top het af met een bolletje ijs voor een beetje smakelijke verwennerij gedurende de dag.
- In de koelkast: Bewaar restjes in een luchtdichte container voor 3-4 dagen. Je kunt het zo serveren of het in de magnetron doen met tussenpozen van 15 seconden tot het warm en kleverig is.
-
Verwarm de oven voor op 350℉ en spuit een 9×13 ovenschaal in met panspray.
-
Voeg het blik perziken samen met de siroop toe aan de ovenschaal en strooi de gemalen kaneel en nootmuskaat erover.
-
Voeg de droge cakemix gelijkmatig toe aan de bovenkant van de perziken en kruiden.
-
Rasp met een kaasrasp de koude boter en strooi deze gelijkmatig over de cakemix. Je kunt het ook in dunne plakken snijden of het smelten, maar ik vind dat raspen het meest gelijkmatige bakresultaat op de taart oplevert.
-
Bak 40-45 minuten, tot de bovenkant van de cake goudbruin en bubbelend is.
-
Laat een kwartiertje afkoelen voordat je het serveert. Werk eventueel af met slagroom of vanille-ijs.
Serveert: 12
calorieën290kcal (15%)Koolhydraten43g (14%)Eiwit2g (4%)Dik13g (20%)Verzadigd vet8g (40%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet3gTrans vet1gcholesterol31mg (10%)Natrium414mg (17%)Potassium111mg (3%)Vezel2g (8%)Suiker25g (28%)Vitamine A586IU (12%)Vitamine C3mg (4%)Calcium98mg (10%)Ijzer1mg (6%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creatSource link