Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Romige groene godinnendressing is gezond en barst van de vele levendige smaken! De combinatie van verse kruiden, Griekse yoghurt, knoflook en citroen zorgt voor een onweerstaanbare dressing en dip.
Het maken van zelfgemaakte saladedressings verheft elke salade echt en ze smaken altijd beter dan in de winkel. Als je thuis je eigen heerlijke dressings wilt maken, probeer dan mijn zelfgemaakte Italiaanse, Caesar of Griekse dressings. Ze zijn zo geweldig, en ik weet dat je zult zien hoe gemakkelijk en goedkoop ze zijn om te maken!
Wat is Green Goddess Dressing?
Deze klassieke saladedressing werd voor het eerst gemaakt door een chef-kok in het Palace Hotel in San Francisco in de jaren 1920. Een toneelstuk was in die tijd populair in de stad en de naam van de dressing werd toegeschreven aan de ster van het stuk, ‘The Green Goddess’. De chef-kok heeft de dressing gemaakt om toe te voegen aan zijn voorgerechtsalade in het hotel, en de rest is geschiedenis! Hier zijn we vandaag, 100 jaar later, nog steeds genietend van zijn heerlijke creatie!
Huisgemaakte dressings zijn zo leuk en veelzijdig, en het geeft me een excuus om mijn tuin te gebruiken! Wat ik het leukst vind aan mijn tuin, is dat ik op het punt sta de verse kruiden in mijn recepten te gebruiken. Verse kruiden smaken altijd beter dan gedroogde kruiden en ik raad je ten zeerste aan om ze vaker te gebruiken. Ze zijn perfect in dit recept gemengd met de andere ingrediënten! Door de romige textuur wil je overal van genieten van deze groene godinnendressing!
Green Goddess Salade Dressing Ingrediënten
De meeste van deze ingrediënten zijn degene die je al bij de hand hebt. Er zijn misschien een paar ingrediënten die je moet kopen, maar als je ze eenmaal bij de hand hebt, kun je de dressing keer op keer maken! Ze zijn gemakkelijk op te bergen en eenvoudig door elkaar te mengen. De exacte ingrediëntenafmetingen staan onderaan de post op de receptenkaart.
- Griekse yoghurt: Gebruik Griekse Yoghurt in plaats van mayonaise of zure room. Het is net zo romig! Omdat het ook de gezondere optie is.
- Koriander, Basilicum, Peterselie, Bieslook: Verse kruiden zijn de ster van dit recept! Voel je vrij om elke combinatie van kruiden te gebruiken. Munt, dille en dragon zijn andere geweldige opties om te gebruiken.
- Groene uien: Groene uien voegen een geweldige milde uiensmaak toe.
- Knoflook: Altijd knoflook … het is een MUST!
- Citroensap: Vers citroensap geeft deze dressing een heerlijk heldere smaak!
- Kappertjes: Laat ze niet buiten. Ik beloof je dat je het ermee eens zult zijn dat kappertjes deze dressing naar een hoger niveau tillen! Traditioneel bevat deze dressing ansjovis, maar kappertjes werken perfect om die hartige zilte smaak te bereiken!
- Rode wijnazijn: De scherpte van azijn wekt alle smaken.
- Olijfolie: Extra vierge olijfolie is geweldig voor dressings.
- Zout en peper: Zout en peper om alle smaken in evenwicht te brengen en op smaak te brengen.
Laten we een zelfgemaakte dressing maken!
Deze groene godinnendressing komt zo snel en gemakkelijk samen! Ik vind het geweldig dat ik alle ingrediënten in een blender of keukenmachine kan gooien en deze dressing in enkele minuten kan maken! Ik maak het altijd in de zomer omdat ik verse groene kruiden heb.
- Combineren: Combineer alle ingrediënten tot een blender of keukenmachine.
- Mengen Ingrediënten: Mix de ingrediënten tot ze glad en romig zijn.
- Genieten van: Geniet van deze groene godinnendressing op salades, gebruik het als dip voor groenten, of geniet ervan als dip voor alles wat je maar wilt!
Ideeën voor het gebruik van Green Goddess Dressing
Deze groene godindressing is zo veelzijdig en niet alleen voor groene salades. Groene godinnendressing is geweldig met veel andere recepten. Het is een multifunctionele dressing geworden bij ons thuis, en ik weet dat het dat ook bij jou thuis zal zijn!
- Gebruik op ALLE salades: Het past goed bij elk type salade en bij alle salade-ingrediënten. Je zult ontdekken dat elke salade ongelooflijk smaakt met deze dressing.
- Geniet met Proteïne: Ik vind het heerlijk om deze dressing te combineren met rundvlees, varkensvlees, vis of kip en dan te gebruiken als dipsaus.
- Groenten: Perfect om je favoriete groenten zoals bleekselderij, tomaten, radijs, komkommer of wortel in te dippen.
- Aardappelen: Franse frietjes, frietjes van zoete aardappelen geroosterde aardappelen ze moeten allemaal een groene godinnendressing aan de zijkant hebben om te dippen!
- Broodje/Hamburgers: Geweldig om op brood of broodjes te smeren om meer smaak toe te voegen.
- Graan Kommen: Graankommen en graankommen zijn tegenwoordig een rage. De combinatie van elk graan, elk vlees en elke groente die bij elkaar wordt gegooid, wordt een kom genoemd. Omdat ze zo veelzijdig zijn, zou deze groene godinnendressing bij veel van hen geweldig staan. Deze kip kom of garnalenkom zijn twee van mijn favorieten om te besprenkelen met groene godinnendressing.
Restjes bewaren
Maak een grote batch van deze groene godinnendressing zodat je er de hele week van kunt genieten. Het is zo lekker fris en romig dat we het op veel verschillende manieren gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld graag restjes als dip voor mijn groenten.
- In de koelkast: Deze dressing is snel en gemakkelijk te maken. Bewaar in een luchtdichte verpakking met deksel 7-10 dagen in de koelkast.
-
Combineer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.
-
Mix de ingrediënten tot een glad en romig geheel!
-
Geniet als dressing voor salades, gebruik als dip voor groenten, of geniet als dip voor alles wat je maar wilt!
Serveert: 16
Portie2eetlepelscalorieën50kcal (3%)Koolhydraten1gEiwit1g (2%)Dik5g (8%)Verzadigd vet1g (5%)Meervoudig onverzadigd vet0,5gEnkelvoudig onverzadigd vet3gTrans vet0,001gcholesterol1mgNatrium13mg (1%)Potassium41mg (1%)Vezel0.2g (1%)Suiker1g (1%)Vitamine A263IU (5%)Vitamine C4mg (5%)Calcium20mg (2%)Ijzer0.2mg (1%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creatSource link