Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Deze plaatpanworst en groenten komen rechtstreeks uit de hemel! Dit recept heeft aardappelen, worst en spruitjes die allemaal perfect zijn gekruid met gedroogde Italiaanse kruiden. Je zult elke laatste hap willen eten!
Ik ben dol op bladpanmaaltijden omdat ze niet alleen heerlijk zijn, maar ook zo gemakkelijk schoon te maken zijn. Probeer dit Teriyaki kip deze Thaise geglazuurde zalm of deze klassieker kip en aardappelen. Ze zijn allemaal gekookt op een bladpan en tot in de perfectie geroosterd!
Vel Pan Worst en Groenten Recept
Dit recept zit boordevol smaak en is ook zo stevig en lekker. Ik ben dol op het combineren van worst met groenten. Ze vullen elkaar zo goed aan, vooral als je ze op smaak brengt met zelfgemaakte Italiaanse kruiden! Dit recept is geen uitzondering.
De spruitjes en de aardappelen roosteren zo perfect en nemen wat van de smaken van de worst over. Ze zijn gekookt op een bakplaat in de oven zodat geur en smaak echt samengaan. De heerlijke geur van dit gerecht vult je huis met een geur die je buren van mijlenver zal aantrekken!
Ingrediënten voor Sheet Pan Worst en Groenten
Dit recept is zo makkelijk in elkaar te zetten! Verzamel je groenten en maak je Italiaanse kruiden thuis, en je bent helemaal klaar om te gaan! Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.
- Yukon Gold-aardappelen: Je kunt ook fingerling-aardappelen gebruiken.
- Andouille Worst: Ik gebruik deze worst graag omdat hij zo veel smaak heeft.
- Spruitjes: Deze roosteren tot in de perfectie op deze bladpan.
- Olijfolie: Ik gebruik olijfolie zodat de kruiden aan de worst en groenten blijven plakken.
- Italiaanse kruiden: Je kunt dit in de winkel kopen of thuis maken met behulp van deze kruidenmix!
- Koosjer zout: Het zout versterkt alle smaken.
- Gebarsten zwarte peper: De peper is precies de juiste hoeveelheid om smaak toe te voegen zonder enige warmte toe te voegen.
Kan ik diepvriesgroenten gebruiken?
Deze bladpanworst en groenten werken het beste als je ze allemaal gebruikt verse groenten. Diepvriesgroenten hebben een andere kooktijd en minder smaak of knapperigheid.
Hoe maak je bladpanworst en groenten
Maak je klaar voor een supereenvoudig dinerrecept dat waanzinnig heerlijke resultaten oplevert! Geloof me, deze wil je niet missen. Bovendien is het eenvoudig te maken en nog gemakkelijker op te ruimen. Wie kan er klagen over eenpansmaaltijden?! Dat noem ik een win-win!
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Spuit een bakplaat in met kookspray met antiaanbaklaag en zet apart.
- Snee: Snijd de aardappelen en spruitjes door ze in tweeën te snijden. Doe de aardappel- en spruitjeshelften in aparte kommen. Je kunt ze combineren in één kom als je wilt! Ik hou gewoon van hoe mooi het eruit ziet, gescheiden op de pan. Je gasten kunnen ook kiezen hoeveel van elk ingrediënt ze willen.
- Toss: Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de aardappelen en de resterende 1 eetlepel aan de kom spruitjes. Gooi elke kom om de ingrediënten te coaten.
- Jas: Strooi de Italiaanse kruiden, zout en peper gelijkmatig over de aardappelen en spruitjes. Dan gooi om gelijkmatig te coaten.
- Kok: Verdeel de aardappelen, spruitjes en gesneden worst over de voorbereide bakvorm. Zet in de oven en bak 25 minuten of tot de worst gaar is en de groenten gaar zijn. Genieten van!
variaties
Er zijn een paar manieren waarop je deze worst en groenten uit een bladerdeeg kunt veranderen, zodat het elke keer anders is! Voeg een paar extra groenten of zelfs wat koolhydraten toe om het echt een tandje hoger te krijgen!
- Groenten: Je kunt een paar andere groenten toevoegen (of deze vervangen!) En dit bij je gezin laten passen. Ik ben dol op courgette, wortelen, rode uien, cherrytomaatjes, paprika, broccoli, sperziebonen, asperges, zoete aardappelen en champignons. Als je geen wortelgroenten gebruikt (zoals wortelen of aardappelen), kook ze dan een paar minuten minder.
- Kaas: Om dit gerecht echt te laten opvallen, vind ik het heerlijk om de worst en groenten te besprenkelen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Je kunt tenslotte nooit fout gaan door wat kaas toe te voegen!
- Worst: Je kunt wisselen van worstsoort. Ik ben dol op het gebruik van kielbasa of een worst van varkensvlees, rundvlees of kalkoen! Of maak dit gerecht vegetarisch en laat het vlees helemaal weg!
-
Verwarm de oven voor op 400 ° Fahrenheit. Spuit een bakplaat in met anti-aanbakspray en zet opzij.
-
Snijd de aardappelen en spruitjes door ze in tweeën te snijden. Doe de aardappel- en spruitjeshelften in aparte kommen. Je kunt ze combineren in één kom als je wilt! Ik hou gewoon van hoe mooi het eruit ziet, gescheiden op de pan. Mijn gasten kunnen ook kiezen hoeveel van elk ingrediënt ze willen.
-
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de aardappelen en de resterende 1 eetlepel aan de kom spruitjes. Gooi elke kom om de ingrediënten te coaten.
-
Strooi de Italiaanse kruiden, zout en peper gelijkmatig over de aardappelen en spruitjes. Gooi om gelijkmatig te coaten.
-
Verdeel de aardappelen, spruitjes en gesneden worst over de voorbereide bakvorm. Plaats in de oven en kook gedurende 25 minuten of tot de worst gaar is en de groenten gaar zijn. Genieten van!
Serveert: 6
Portie1bekercalorieën358kcal (18%)Koolhydraten19g (6%)Eiwit15g (30%)Dik25g (38%)Verzadigd vet7g (35%)Meervoudig onverzadigd vet4gEnkelvoudig onverzadigd vet13gTrans vet0.2gcholesterol57mg (19%)Natrium943mg (39%)Potassium741mg (21%)Vezel4g (16%)Suiker2g (2%)Vitamine A400IU (8%)Vitamine C55mg (67%)Calcium49mg (5%)Ijzer2mg (11%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creatSource link