Gebakken Appels | De receptcriticus

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze appels worden gebakken in een mengsel van bruine suiker en kaneel, waardoor ze waanzinnig lekker zijn! Het is een match made in heaven als je ze afsmeert met wat vanille-ijs of slagroom!

Appels zijn gemaakt voor het herfstseizoen, en er zijn ZO veel heerlijke appelrecepten die er zijn! Ik wil dat je nog een paar van de beste probeert die ik heb. Begin hiermee appel boterdit prachtige appeltaart en dit is heerlijk Ierse appeltaart!

Een pan gevuld met gebakken appels in een bruine suiker, kaneelsaus.

Gebakken Appels Recept

Het Apple-seizoen staat voor de deur, en ik ben er klaar voor! I denk appel recepten zijn het enige genre waar ik nooit genoeg van krijg. Ik wou dat het het hele jaar door appelseizoen was! Dus als het deze tijd van het jaar is, maak ik zoveel mogelijk appelrecepten. Hoe kun je niet wanneer je geweldig kunt maken? bijgerechten en desserts met deze knapperige en heerlijke vrucht?

Dit recept voor gesauteerde kaneelappels zal je versteld doen staan! Ze worden gebakken in een heerlijke mix van boter, bruine suiker en kaneel. Als ik je nog niet overtuigd heb met die ingrediënten, laat me je dan iets vertellen over de textuur. De appels zijn net krokant genoeg dat ze die herfstvibe afgeven en vervolgens omhuld met een heerlijke saus. Je zult niet willen stoppen met het eten van deze!

Ingrediënten in Gebakken Appels

Dit recept gebruikt slechts zes ingrediënten, dus veel eenvoudiger wordt het niet! Je kunt dit recept het hele jaar door maken. Het is een geweldige snack voor na school, en mijn kinderen zijn er gek op! Bekijk de receptenkaart onderaan de post voor exacte ingrediëntenmetingen.

  • Appels: In dit recept kun je alle soorten appels gebruiken! Mijn keuze is gala-appels of honingkrokante appels, maar ik hou ook van het pittige contrast als ik granny smith-appels gebruik.
  • Boter: Gebruik in dit recept ongezouten boter.
  • Maïszetmeel en water: Je combineert deze twee en voegt ze dan toe aan het mengsel om het dikker te maken.
  • Bruine suiker: Dit karameliseert en creëert die heerlijke basis voor het appelmengsel.
  • Kaneel: Geen ingrediënt schreeuwt meer dan kaneel! Nou ja, misschien nootmuskaat…

Gesauteerde appels maken

Deze heerlijke appels duren slechts ongeveer 15 minuten van begin tot einde. Omdat dit zo’n makkelijk en veelzijdig recept is, zul je het het hele jaar door gebruiken!

  1. Plak: Start op uitboren en in plakjes snijden je appels inch dik. Voeg in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur de boter toe en smelt.
  2. Fruiten: Voeg de appels toe en bak 4-5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden.
  3. Combineren: Meng in een kleine kom het water en de maizena. Giet over de appels en voeg de bruine suiker en kaneel toe.
  4. Verdikken: Roer tot de saus begint in te dikken. Serveer met vanille-ijs of slagroom.
4 foto's die laten zien hoe je appels bakt en de ingrediënten toevoegt om een ​​saus te maken.

Hoe goede appels te plukken

De sleutel tot het maken van een appelrecept is dat je hebben om te beginnen met goede appels. Als ze papperig of niet rijp zijn, het maakt niet uit hoe goed je kunt koken, je recept zal niet uitkomen. Waaronder deze gebakken appels!

  • knapperig: Het eerste (en naar mijn mening het belangrijkste) waar je naar moet zoeken in een appel, is hoe knapperig hij is. Als er een deel van de appel is dat zacht is of je kunt het met je vinger indeuken, leg het dan terug! Een appel moet altijd rijp en knapperig zijn.
  • Blauwe plekken: Kijk over de appel heen en zorg ervoor dat er geen zachte plekken of blauwe plekken zijn.
  • Kleur: Een appel moet een glanzende, diepgekleurde schil hebben als hij klaar is om te eten.

Een close up van gebakken appels.

Restjes bewaren

Nadat je gesauteerde appels zijn afgekoeld, doe je ze in een luchtdichte bak en zet je ze in de koelkast. Ze gaan ongeveer vier dagen mee! Als je klaar bent om ze op te eten, kun je ze koud serveren of opwarmen in de magnetron of op het fornuis.

Deze appels worden gebakken in een uil met vanille-ijs erop.


  • Begin met het ontpitten en in schijfjes snijden van je appels van inch dik. Voeg in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur de boter toe en smelt.

  • Voeg de appels toe en bak 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.

  • Meng in een kleine kom het water en de maizena. Giet over de appels en voeg de bruine suiker en kaneel toe.

  • Roer tot de saus begint in te dikken. Serveer met vanille-ijs of slagroom.



Serveert: 4

calorieën327kcal (16%)Koolhydraten59g (20%)Eiwit1g (2%)Dik12g (18%)Verzadigd vet7g (35%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet3gTrans vet0,5gcholesterol31mg (10%)Natrium103mg (4%)Potassium281mg (8%)Vezel6g (24%)Suiker50g (56%)Vitamine A476IU (10%)Vitamine C10mg (12%)Calcium46mg (5%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Nagerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord Gebakken appels

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Versaanhuisgeleverd.b
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart