Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Je hebt pas heerlijke groenten gehad als je deze geroosterde wortelgroenten hebt geprobeerd! Ze hebben ZO veel smaak en hun textuur is zo mals dat je deze bij elke maaltijd wilt eten!
Ik ben helemaal weg van een goed, stevig bijgerecht! En een die gezond is, is nog beter! Probeer wat meer van deze lekkere groenten die je kunt combineren met al je voorgerechten. Enkele van mijn favorieten zijn gegrilde aspergesdeze airfryer “geroosterde” bloemkoolof deze heerlijke copycat Olive Garden salade.
Wat zijn geroosterde wortelgroenten?
Als je jezelf afvraagt wat een knolgewas is, dan ben je niet de enige! Dit is een veel voorkomende vraag! Een knolgewas is een groente die ondergronds wordt gekweekt. Degene die ik in dit recept heb gebruikt zijn wortelen, pastinaak, bieten en yams!
Deze groenten zijn meestal groenten die je IN iets ziet gemaakt (zoals dit Salade van geroosterde biet, quinoa en wortel). Maar dit recept, ze staan allemaal op zichzelf, en ik zeg je, is het beste! Mijn favoriete onderdeel is de bieten. Deze geroosterde wortelgroenten zijn tot in de perfectie bereid en hebben de zoetste smaak. Ik ben normaal niet iemand die groenten grijpt als tussendoortje, maar bij deze… zou ik de hele pan wel kunnen opeten!
Ingrediënten in Geroosterde Wortelgroenten
De sleutel tot dit recept voor geroosterde wortelgroenten zijn de kruiden en het koken zodat ze zacht en mals zijn. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te doen, en dit recept zou je minder dan 35 minuten moeten kosten. En daar hoort kooktijd bij! Bekijk de receptenkaart onderaan de post voor exacte ingrediëntenmetingen.
- Wortels: Gebruik hele wortelen en was en schil ze!
- Pastinaak: Als je nog nooit een pastinaak hebt gehad, dan is dit het recept om ze uit te proberen! Ze zijn vergelijkbaar met aardappelen.
- Bieten: Ik ben normaal geen grote fan van geroosterde bieten, maar deze waren ZO goed en het beste deel van het recept.
- Yam: Ik ben dol op het koken van yams (zodat ze zacht en mals zijn.
- Olijfolie: Hierdoor blijft de smaakmaker aan de groenten plakken.
- Italiaanse kruiden: Je kunt dit thuis maken met mijn makkelijke receptof je kunt dit kopen in de winkel!
- Koosjer zout: Dit versterkt alle smaken in de groenten.
- Gebarsten zwarte peper: Dit voegt net genoeg smaak toe zonder enige hitte.
Hoe maak je geroosterde wortelgroenten
Deze wortelgroenten zijn zo gemakkelijk te roosteren dat je er nog lang lof over zult zingen! Het past overal bij, dus het is een geweldig recept voor bijna elke gelegenheid!
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 400 ° Fahrenheit en spuit een bakplaat met kookspray met antiaanbaklaag.
- Groenten schillen: Schil met een dunschiller de wortelen, pastinaken, bieten en yams.
- Snee: Verwijder indien nodig de uiteinden van de groenten en snijd ze in stukken van 1 inch. Zorg ervoor dat je alle groenten even groot snijdt, zodat ze allemaal gelijkmatig garen.
- Verschillend: Voeg de stukjes wortel, pastinaak en yam toe aan een grote kom. Doe de bieten apart in een andere kom. Ik hou de bieten graag apart om te voorkomen dat het bietensap alle andere groenten verkleurt.
- Toss: Doe 2 eetlepels olijfolie in de grote kom met de meeste groenten en de resterende 1 eetlepel olijfolie bij de bieten. Gooi om te roeren en de groenten gelijkmatig te coaten.
- Kosten: Strooi de Italiaanse kruiden en zout en peper gelijkmatig over de groenten. Gooi nog een keer om te coaten.
- Toevoegen aan pan: Giet de grote schaal met groenten op de voorbereide pan. Leg vervolgens de bietenstukjes voorzichtig op de pan en zorg ervoor dat de andere groenten niet verkleuren. Het is oké als je dat doet. Ik heb ze gewoon liever niet om presentatieredenen.
- Kok: Plaats de groenten in de oven en bak 25-30 minuten of tot de groenten gaar zijn.
Tips voor het roosteren van groenten
Ik denk dat dit het beste recept is voor geroosterde wortelgroenten! Om er zeker van te zijn dat die van jou ook geweldig wordt, moet je deze eenvoudige tips volgen!
- Hoge hitte: Geroosterde groenten zijn bedoeld om de hitte op te vangen! Om ze dan perfect te laten braden, moet je ze op een hoge temperatuur hebben. Elke temperatuur lager dan 400 graden Fahrenheit en je groenten zullen drassig worden.
- Zet de pan niet vol: Om ervoor te zorgen dat elk stuk groente perfect gaart, mogen ze elkaar niet raken op de pan. Spreid ze uit en stapel ze niet op elkaar en leg ze niet in lagen. Dit is precies waarom een grote, omrande bakplaat perfect is om deze op te koken!
- Olie: Je wilt de olie zeker niet overslaan tijdens het koken. Indien nodig kunt u de olijfolie vervangen door extra vierge olijfolie of zelfs plantaardige olie.
- variaties: Je kunt proberen meer heerlijke groenten toe te voegen, zoals zoete aardappelen, gouden bieten en uien, en probeer er verschillende smaakmakers aan toe te voegen! Ik ben dol op knoflook, tijm, rozemarijn of andere verse kruiden!
Restjes opwarmen
Je kunt de restjes van deze geroosterde wortelgroenten ongeveer 2-3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. De sleutel om ze heerlijk te laten smaken, is door ze op te warmen!
- In de oven: Ik weet dat het verleidelijk is om de magnetron te gebruiken om dingen op te warmen, omdat het zo handig is, maar geloof me, je wilt deze groenten zeker in de oven opwarmen. Door de magnetron worden ze allemaal drassig en vallen ze uit elkaar! Spreid de groenten uit op een bakplaat en besprenkel ze met een beetje verse liefdesolie. Kook ze ongeveer 5 minuten op 425 graden Fahrenheit of tot ze zijn opgewarmd.
- In de Airfryer: Je kunt ook restjes koken in de heteluchtfriteuse (vergeet niet, stapel ze niet op elkaar!) gedurende ongeveer 3-4 minuten op 400 graden Fahrenheit.
-
Verwarm de oven voor op 400 ° Fahrenheit en spuit een bakplaat in met anti-aanbakspray.
-
Schil met een dunschiller de wortelen, pastinaken, bieten en yams.
-
Verwijder indien nodig de uiteinden van de groenten en snijd ze in stukken van 1 inch. Zorg ervoor dat alle groenten even groot zijn, zodat ze allemaal gelijkmatig garen.
-
Voeg de stukjes wortel, pastinaak en yam toe aan een grote kom. Doe de bieten apart in een andere kom. Ik hou de bieten graag apart om te voorkomen dat het bietensap alle andere groenten verkleurt.
-
Doe 2 eetlepels olijfolie in de grote kom met de meeste groenten en de resterende 1 eetlepel olijfolie bij de bieten. Gooi om te roeren en de groenten gelijkmatig te coaten.
-
Strooi de Italiaanse kruiden en zout en peper gelijkmatig over de groenten. Gooi nog een keer om te coaten.
-
Giet de grote schaal met groenten op de voorbereide pan. Leg vervolgens de bietenstukjes voorzichtig op de pan en zorg ervoor dat de andere groenten niet verkleuren. Het is oké als je dat doet. Ik heb ze gewoon liever niet om presentatieredenen.
-
Plaats de groenten in de oven en bak 25-30 minuten of tot de groenten gaar zijn.
Serveert: 6
calorieën290kcal (15%)Koolhydraten54g (18%)Eiwit3g (6%)Dik8g (12%)Verzadigd vet1g (5%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet5gNatrium453mg (19%)Potassium1551mg (44%)Vezel10g (40%)Suiker6g (7%)Vitamine A8628IU (173%)Vitamine C37mg (45%)Calcium80mg (8%)Ijzer2mg (11%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creatSource link