Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Karnemelkwafels zijn een klassiek ontbijtrecept dat favoriet is bij het hele gezin! Pluizig en licht aan de binnenkant met een knapperige gouden buitenkant … karnemelk maakt alles gewoon beter!
Ontbijt is altijd beter als het zelfgemaakt is! Nog een paar geweldige recepten om te proberen zijn deze zure room pannenkoeken, Belgische wafelsen karnemelk pannenkoeken! Serveer ze met wat roerei en spek en je hebt zelf een knock-out ontbijt!
Zachte en luchtige karnemelkwafels
Als je nog nooit karnemelkwafels hebt gehad, wacht je een traktatie. Ze behoren tot mijn favorieten! Ik merk dat ik altijd terugkom naar dit recept vanwege hoe zacht en smaakvol deze wafels blijken te zijn. Dit is zo’n basisrecept waarvan ik weet dat je er dol op zult zijn!
De zuurgraad van karnemelk maakt deze wafels perfect zacht en mals. Karnemelk geeft deze wafels ook een pittige smaak die subtiel maar zo lekker is! Eén hap en je bent verslaafd. Het goede nieuws is dat deze slechteriken zo snel en gemakkelijk op te zwepen zijn, dat het gebruik van boxed mix tot het verleden behoort! Serveer deze smakelijke wafels met al je favoriete siropen en toppings en je hebt een winnend ontbijt in handen!
Is melk of karnemelk beter voor het maken van wafels?
Het hangt allemaal af van voorkeur! Ik geef persoonlijk de voorkeur aan karnemelkwafels omdat ze zachter en smaakvoller zijn. Als je in plaats daarvan melk gebruikt, heb je niet zoveel smaak, maar als ze gaar zijn, krijg je een knapperige, gouden buitenlaag. Als knapperige wafels jouw ding zijn, probeer dan dit recept in plaats van!
Ingrediënten die je nodig hebt om ze te maken
Het goede nieuws is dat dit recept zoveel eenvoudige ingrediënten gebruikt dat je niet naar de supermarkt hoeft! En als je geen karnemelk bij de hand hebt, kun je dat zelfs maken door een paar pantry-nietjes met elkaar te mengen! Vind mijn volledige recept hier. Let op: Ben je op zoek naar maten, dan vind je ze allemaal in onderstaande receptenkaart!
- Meel: Bloem voor alle doeleinden is geweldig om deze wafels een lichte en luchtige structuur te geven!
- kristalsuiker: Een paar eetlepels suiker zorgen ervoor dat je karnemelkwafels net zoet genoeg zijn!
- Bakpoeder en Baking Soda: Je hebt beide nodig om ervoor te zorgen dat je wafels luchtig worden in plaats van dik.
- Zout: Een snufje zout zal de smaak van je hele partij wafels versterken.
- Karnemelk: De ster van de show! Je kunt deze kant-en-klaar kopen of je eigen maken met alleen melk en witte azijn! Klik hier voor het volledige recept.
- Eieren: Helpt al deze smakelijke ingrediënten samen te binden!
- Boter: Voegt rijkdom toe en maakt je wafels lekker zacht.
- Vanille-extract: Vanille maakt alles beter! Voeg een beetje vanille-extract toe aan je batch voor een zoete, overheerlijke smaak. Gebruik puur vanille-extract voor het beste resultaat.
Zelfgemaakte karnemelkwafels maken
Het is net zo eenvoudig als het gebruik van boxed mix! Het enige verschil is dat deze wafels een miljoen keer beter smaken en vrij zijn van bewaarmiddelen en kunstmatige smaakstoffen! In minder dan 20 minuten heb je een heerlijke stapel wafels klaar om te worden verslonden.
- Meng droge ingrediënten: Voeg in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout toe. Klop om te combineren.
- Meng natte ingrediënten: In een andere middelgrote kom, voeg de karnemelk, eieren, boter en vanille-extract toe. Klop door elkaar tot de eieren zijn opgenomen.
- Combineren: Giet het natte eiermengsel in de kom met droge ingrediënten en klop tot het gemengd is. Pas op dat u niet te veel mengt. Misschien heb je een paar klontjes en dat is oké.
- Wafelijzer voorverwarmen: Laat het beslag 10 minuten rusten. Verwarm je wafelijzer voor terwijl je beslag rust.
- Kok: De hoeveelheid beslag die je gebruikt hangt af van de grootte van je wafelijzer. Gebruik bijvoorbeeld voor een 8-inch rond wafelijzer ongeveer ⅓ kopje beslag. Kook gedurende 2 tot 3 minuten. Mijn wafelijzer heeft een groen lampje dat gaat branden als mijn wafel gaar is. Ga je gang en bak je wafel hoe knapperig je hem ook wilt! Herhaal het kookproces totdat al je wafels gemaakt zijn.
- Serveer met je favoriete toppings: Top warme wafels met siroop, bessen of poedersuiker en geniet ervan!
Tips voor het maken van zelfgemaakte wafels
Hier zijn een paar tips en trucs om in gedachten te houden bij het maken van je partij zelfgemaakte karnemelkwafels. Ze zullen elke keer perfect uitkomen!
- Maatregel bloem: Meestal is de grootste boosdoener voor droge wafels dat er te veel bloem is toegevoegd. Zorg ervoor dat u uw bloem meet en egaliseert voor de perfecte verhouding tussen karnemelk en bloem.
- Niet overmixen: Ik weet het, ik weet het, het is verleidelijk om je beslag te willen mixen tot het helemaal glad is. Maar als u dit doet, kunt u gluten veroorzaken, waardoor u harde en dichte wafels krijgt. Mix alleen totdat de ingrediënten zijn opgenomen. Het is niet erg als er nog een paar klontjes over zijn.
- Houd je wafelijzer gesloten: Als je je wafelijzer opent voordat de kooktijd is verstreken, komt alle hete lucht vrij die nodig is om je wafel goed te bakken.
- Ondervulling: Het is beter om je wafelijzer te weinig te vullen dan te veel beslag toe te voegen en er een zooitje van te maken. Je hebt minder beslag nodig dan je zou denken, omdat het uitzet tijdens het koken.
Heerlijke toppings
Wat zouden wafels zijn zonder heerlijke toppings? Verhoog uw ontbijt met deze zelfgemaakte toppings om voor te sterven! Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en tillen je ontbijt naar een hoger niveau. Verse bessen en een laagje poedersuiker is ook altijd een goed idee!
Restjes bewaren
Zelfgemaakte karnemelkwafels zijn geweldige restjes! Verwarm ze gewoon en voeg je favoriete toppings toe voor een snel en gemakkelijk ontbijt of middagtraktatie!
- In de koelkast: Je karnemelkwafels zijn 4-5 dagen houdbaar in een luchtdichte container.
- Opwarmen: Om je zelfgemaakte wafels snel op te warmen, doe je ze in de broodrooster of magnetron voor intervallen van 15-30 seconden of in de luchtfriteuse gedurende 1-2 minuten op 350 graden Fahrenheit.
-
Voeg in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout toe. Klop om te combineren.
-
Voeg in een andere middelgrote kom de karnemelk, eieren, boter en vanille-extract toe. Klop door elkaar tot de eieren zijn opgenomen.
-
Giet het natte eiermengsel in de kom met droge ingrediënten en klop tot het gemengd is. Pas op dat u niet te veel mengt. Misschien heb je een paar klontjes en dat is oké.
-
Laat het beslag 10 minuten rusten. Verwarm je wafelijzer voor terwijl je beslag rust.
-
De hoeveelheid beslag die je gebruikt hangt af van de grootte van je wafelijzer. Gebruik bijvoorbeeld voor een 8-inch rond wafelijzer ongeveer ⅓ kopje beslag. Kook gedurende 2 tot 3 minuten. Mijn wafelijzer heeft een groen lampje dat gaat branden als mijn wafel gaar is. Ga je gang en bak je wafel hoe knapperig je hem ook wilt! Herhaal het kookproces totdat al je wafels gemaakt zijn.
-
Top warme wafels met siroop, bessen of poedersuiker en geniet ervan!
Serveert: 6
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creatSource link