Hollandse Caramel Appeltaart Repen

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze Hollandse karamel-appeltaartrepen hebben een schilferige taartbodem met gekruide appels en een boterachtige kruimeltopping. Besprenkeld met wat zelfgemaakte karamel, zullen dit een van de beste desserts zijn die je dit najaar maakt!

Ik ben dol op herfstdesserts en het gebruik van appels is een van de beste manieren om die seizoenssmaak vast te leggen! Probeer nog meer van dit soort appelrecepten appeltaartdeze klassieker appel cider vinaigrette en deze heerlijke appeltaartjes!

Een stapel van 2 appeltaartrepen op een bord met wat granny smith appels op de achtergrond.

Nederlands Caramel Appeltaart Repen Recept

Laten we hier even op ingaan en zeggen dat dit een van de beste desserts zal zijn die je dit najaar maakt. Ik ben helemaal weg van alles wat met appels is gemaakt, en ik ben vooral dol op Hollandse appeltaart. De boterachtige kruimels bovenop malse gekruide appels zijn mijn favoriet!

Ik vind het geweldig dat deze bars alles hebben waar je van houdt a nederlandse appeltaart. Ze zijn gemakkelijk te snijden en te serveren aan een menigte. Ze hebben een gemakkelijke, schilferige, smelt in je mond taartkorst baseren. Gevolgd door gekruide zachte appels en een boterachtige knapperigheid. Maar je mag een van de beste delen van dit dessert niet vergeten! De besprenkelde zelfgemaakte karamel erop! Het is zo lekker dat je in de verleiding komt om het gewoon te eten!

Ingrediënten in Dutch Caramel Appeltaart Repen

Dit recept is zo lekker en zoet. Het geeft echt weer wat ik echt leuk vind aan de herfst … Apple-recepten! Zet deze heerlijke repen op je herfstbaklijst. U zult er geen spijt van krijgen! Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

Ingrediënten korst

  • Meel: Ik gebruikte bloem voor alle doeleinden voor deze korst.
  • Zout: Het zout versterkt de ingrediënten in de korst en geeft het wat smaak.
  • Boter: Ik gebruik altijd ongezouten boter in mijn taartbodems.
  • Ei: Ik gebruik graag grote eieren wanneer ik recepten maak!
  • Water: Gebruik koud water wanneer je dit in je korst mengt.

Ingrediënten voor appelvulling

  • Meel: Gebruik ongebleekte bloem voor alle doeleinden.
  • Suiker: Dit zal de vulling zoeter maken!
  • Nootmuskaat: Ik ben dol op deze herfstsmaak!!
  • Kaneel: Als je kaneel en nootmuskaat mengt, krijg je die heerlijke, klassieke smaak.
  • Zout: Verbeter de smaak met wat zout.
  • Appels: Ik heb Granny Smith-appels gebruikt en in blokjes gesneden.
  • Vanille-extract: Ik vind het heerlijk om een ​​scheutje vanille aan de smaak toe te voegen!
  • Heavy cream: Je hebt niet veel crème nodig om dit extra lekker te maken!

Ingrediënten voor kruimeltopping

  • Meel: Ik heb ongebleekte bloem voor alle doeleinden gebruikt voor deze kruimeltopping, evenals de vulling en korst voor deze appeltaartrepen met karamel.
  • Suiker: Kristalsuiker is perfect om dit wat zoeter te maken.
  • Zout: Een snufje zout is alles wat je nodig hebt.
  • Kaneel: Dit vult de vullende smaak zo mooi aan.
  • Boter: De boter wordt gesmolten en gemengd met de andere ingrediënten om die heerlijke kruimeltextuur te maken.
  • Vanille-extract: Voeg een beetje smaak toe met wat smaak!

Karamel Topping

  • Bruine suiker: Deze zoetstof voegt de BESTE smaak toe aan de topping!
  • Boter: In deze karamel heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Half om half: Je kunt dit in de winkel kopen of gemakkelijk thuis maken met dit recept!
  • Vanille: Je maakt het helemaal af door dit ook in de topping te gebruiken!
  • Zout: Een snufje zout wordt gebruikt om een ​​beetje smaak toe te voegen.
6 foto's die laten zien hoe je de korst, vulling en kruim en karamel topping maakt.

Hoe maak je Dutch Caramel Appeltaart Repen

Deze karamel-appeltaartrepen zijn het lekkerst omdat het net een appeltaart is, maar minder werk en… je kunt het onderweg met je handen opeten! Veel beter dan dat wordt het niet!

Korst

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 425 graden en vet een pan van 13×9 inch licht in.
  2. Garde: In een middelgrote mengkom, garde samen de bloem en het zout; met een staafmixer de boter erdoor snijden. Sprenkel het losgeklopte ei over het mengsel en hussel het licht door elkaar.
  3. Rol deeg: Voeg het koude water 1 eetlepel per keer toe en roer voorzichtig tot het deeg begint te klonteren. Rol het deeg uit tot een royale rechthoek die in je bakvorm past. Leg het deeg in de pan en prik er met een vork in; bak het 10-12 minuten tot het stevig is en nauwelijks begint uit te harden.

Vulling

  1. Garde: Klop de bloem, suiker, kruiden en zout door elkaar. Voeg de appels toe, gooi om te coaten. Roer de vanille erdoor, dan de room, en verdeel de vulling over de Hollandse karamel-appeltaartrepenkorst.

Topping

  1. Garde: Klop in een mengkom de bloem, suiker, zout en kaneel door elkaar.
  2. Combineren: Meng in een andere kom de gesmolten boter en extracten; giet over het bloemmengsel.
  3. Roeren: Roer tot de boter is opgenomen en het mengsel vrij gelijkmatige kruimels vormt en over de vulling strooit.
  4. Bakken: Bak gedurende 15 minuten; verlaag de temperatuur tot 350 °; bak 30-35 minuten, of tot de topping bruin is en de vulling bubbelt.
  5. Koel: Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster; laat ze afkoelen tot lauw voor het snijden.

Karamel

  1. Mix en besprenkel: Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan op middelhoog tot middelhoog vuur. Kook al roerend 5 tot 7 minuten, tot het dikker is. Zet het vuur uit. Serveer warm of koel tot het koud is. Besprenkel op de top van Nederlandse karamel-appeltaartrepen.
Het bovenaanzicht van Nederlandse karamel appel bir bars in een ovenschaal, wachtend om te worden gesneden.

Hoe bewaar je overgebleven Dutch Caramel Appeltaart Repen

Deze Hollandse karamel-appeltaartrepen zijn zo gemakkelijk van tevoren te maken en te bewaren voor elke gelegenheid!

  • In de koelkast: Als je repen dan zijn afgekoeld, kun je ze maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast zetten.
  • In de vriezer: Je kunt deze repen invriezen en bewaren voor later! Wacht gewoon met het toevoegen van de karamelmotregen tot vlak voor het serveren. Bewaar je repen in een luchtdichte verpakking en label ze met de datum. In de vriezer zijn deze ongeveer 3 maanden houdbaar. Als je klaar bent om ze te eten, laat ze dan een nacht in de koelkast ontdooien. Sprenkel er wat verse karamel over en je bent helemaal klaar!

Een karamel-appeltaartreep wordt uit de ovenschaal gehaald en geserveerd.

Ingrediënten appelvulling:

Ingrediënten kruimeltopping:


Om de korst te maken

  • Verwarm de oven voor op 425 graden en vet een pan van 13×9 inch licht in.

  • Klop in een middelgrote mengkom de bloem en het zout door elkaar; met een staafmixer de boter erdoor snijden. Sprenkel het losgeklopte ei over het mengsel en hussel het licht door elkaar.

  • Voeg het koude water met 1 eetlepel per keer toe en roer voorzichtig tot het deeg begint te klonteren. Rol het deeg uit tot een royale rechthoek die in je bakvorm past. Leg het deeg in de pan en prik er met een vork in; bak het 10-12 minuten tot het stevig is en nauwelijks begint uit te harden.

Om de vulling te maken

  • Klop de bloem, suiker, kruiden en zout door elkaar. Voeg de appels toe, gooi om te coaten. Roer de vanille erdoor, dan de room en verdeel de vulling over de korst.

Om de topping te maken

  • Klop in een mengkom de bloem, suiker, zout en kaneel door elkaar.

  • Combineer in een andere kom de gesmolten boter en extracten; giet over het bloemmengsel.

  • Roer tot de boter is opgenomen en het mengsel vrij gelijkmatige kruimels vormt en over de vulling strooit.

  • Bak gedurende 15 minuten; temperatuur verlagen tot 350 °; bak 30-35 minuten, of tot de topping bruin is en de vulling bubbelt.

  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster; laat ze afkoelen tot lauw voor het snijden.

Om de karamel te maken

  • Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan op middelhoog tot middelhoog vuur. Kook al roerend 5 tot 7 minuten, tot het dikker is. Zet het vuur uit. Serveer warm of koel tot het koud is. Besprenkel op de top van Nederlandse karamel-appeltaartrepen.


Oorspronkelijk geplaatst op 25 oktober 2015
Bijgewerkt op 10 augustus 2022

Serveert: 24

Portie1Barcalorieën251kcal (13%)Koolhydraten33g (11%)Eiwit2g (4%)Dik12g (18%)Verzadigd vet8g (40%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet3gTrans vet0,4gcholesterol40mg (13%)Natrium147mg (6%)Potassium54mg (2%)Vezel1g (4%)Suiker20g (22%)Vitamine A399IU (8%)Vitamine C0.3mgCalcium24mg (2%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Dessert, Snack

Keuken Amerikaans

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Versaanhuisgeleverd.b
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart